For mye kroppspreik?

Post-it-geriljaen, geriljaen som har som misjon å få kvinner til like kroppen sin ved å klinke opp små lapper her og der med tekster som roser kroppen din. Ikke kunnskapene dine, ikke dine flotte personlige egenskaper, ikke noe viljestyrken du har vist for å nå målene du har nådd. Ingenting om deg, den indre deg. Bare den ytre, hvordan du ser ut. Kroppen din.

Slagordene som klistres på speilene, skal være kroppspositive. For det er jo bare det du er, ikke sant; kroppen din. Vel, skal man tro på alle de utallige menneskene som snakker om kroppen sin, kroppen min og kroppen hennes (kroppen hans er uinteressant å snakke om, virker det som), så handler livet om kropp. Og jeg er drittlei av hele opplegget.

Det brettes ut kropper, valker, dobbelthaker osv på sosiale medier for å vise andre at kropp er naturlig, kropp er kult og aldri er kropp feil. Det er riktig det, men alt til sin tid og på rett sted. Jeg ønsker faktisk ikke å se ei rompe plutselig dukke opp på nett når jeg leter etter noe ganske annet. Heller ikke pupper, uansett form. Eller andre kroppsdeler som vi dekker til for andre mennesker. Ikke fordi jeg har meninger om hvordan ei rompe skal se ut, og akkurat den rompa jeg så idag, passet ikke "idealet". Og det samme om pupper. Neida, det handler om at jeg ufrivillig tar del i noe som er privat, noe intimt hos mennesker jeg overhodet ikke kjenner.

Det preikes mye om det naturlige ved kropp og hvor riktige alle kropper er, så mye at det er umulig å ikke fokusere på kropp. Og var det ikke akkurat det som var meningen da? Få vekk fokuset fra kroppen? Uansett hvor mye det preikes, vil det alltid være noen som ønsker seg kroppen til en annen. Ikke nødvendigvis til en modell eller en kjendis, men kroppen til venninnen. Eller søsteren. Eller kusinen. Hvem skal man skylde kroppspresset på da forresten?

Kvinner kan bedre enn dette, hva? Vi kan bedre enn selv rette søkelyset på det vi ønsker vekk fra søkelyset. Vi er vel smartere enn som så? Hvis jeg skulle klistret opp en post-it lapp, ville det vært noe sånt som dette; "Vær stolt av hva du har oppnådd, vær stolt av kunnskapene dine og vær stolt av hvor jævla flink du er!"

God mandag alle sammen:-)

#kroppspress #kroppsfokus #kroppen #kropp #postitgeriljaen #kvinner #kroppspositiv #kvinnekroppen

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

JB

JB

42, Oslo

En uhøytidelig blogg på ramme alvor om hvordan det kan fortone seg når man er på jobbjakt og noen mer eller mindre gjennomtenkte tanker rundt arbeid, arbeidssituasjoner og annet som livet byr på.

Kategorier

Arkiv

hits