Stakkars barn! Og heldig hund.

Det er 1. pinsedag, søndag og fridag. Og det øsepøser ned. Jeg er så klar for sommer, sol og varme at humøret daler ned mange hakk når det høst ute, på en sommerdag. Vel, været får man jo ikke gjort noe med, bortsett fra å klage over. (og det innrømmer jeg gjerne at jeg gjør)

Det jeg har gjort i dag, foruten klage over regnværet, er å lese. "En av oss. En fortelling om Norge" av Åsne Seierstad gjør inntrykk. Jeg hadde ikke lest mange sider før jeg tenkte "Stakkars barn!" I dette tilfellet er jo barnet A.B.B. Og jeg understreker at jeg mener barnet Anders. Å falle utenfor så til de grader, oppleve en slik oppvekst som var nærmest uten kjærlighet, omtanke og kunnskap, det må være grusomt for et barn. Avvist av mor, av far og sendt ut i barndommen uten tillærte sosiale ferdigheter for å omgås andre og knytte relasjoner. Som voksen blir man ofte et produkt av barndommen. Noen går gjennom en traumatiske oppvekst men klarer seg likevel og blir "normale" samfunnsborgere. Andre, som har opplevd like mye vondt, men også mindre, gjør det ikke. Hva som er årsaken, kan jeg ikke spekulere i, min kunnskap på det er lik null. Uansett; barn fortjener det beste, det tryggeste og det mest forutsigbare samfunnet kan tilby, både av medmennesker men også av instanser som er ment å ivareta barn. Dessverre er det fremdeles ikke slik i Norge at barn som lider, alltid blir fanget opp. Det gjør vondt langt inn i hjerterota å tenke på.

  

En annen ting jeg har gjort i dag, som passer bra når det er møkkavær ute, er en runde med bøtteballett. Nå er det ikke slik at jeg og vaskebøtta svinger oss sammen i fullstendig harmoni og med et smil om munnen. Langt i fra. Vasking er noe av det kjedeligste jeg vet og jeg unngår det så lenge jeg kan. Med en hund i huset, blir det mye støv, pels, sand osv inne, men jeg har kapitulert og innsett følgende; det vil aldri bli 100 % skinnende rent i heimen her så lenge vi har denne pelsdotten. Minutter etter jeg har vasket, er det nesten like ille igjen. Så derfor har jeg funnet ut at det er liten vits å vaske seg ihjel og et forsøk på å ha det rent og pent. Når jeg ser at det er på tide med bøtteballett, drar jeg ikke frem utstyret. Neida, jeg drøyer det enda litt til og det med god samvittighet. Jeg vet jo at det er like møkkete kort tid etter og da kan jeg like gjerne vente en dag til. Om det er en sunn og fornuftig tankegang, vet jeg ikke, det kan sikkert diskuteres, men det funger for meg. Ingen i heimen har blitt dårlig pga en ekstra dag med støv, sand og den slags.

Den hovedskyldige, altså hunden, blir forvist ut på verandaen når bøtteballetten setter i gang. Men det blikket han har, ser det ut som om han forvist vekk for alltid. Jeg kan love at jeg ikke ville sett trist ut i det hele tatt hvis jeg ble fortalt at jeg måtte meg unna  vasking. Jeg ville smilt fra øre til øre:-)

 #barnevern #barn #foreldre #oppvekst #oppvekstvilkår #barndom #barnogungdom #barnogforeldre #foreldre #bok #bøker #litteratur #åsneseierstad #forfatter #lesebok #lesebøker #relasjoner #psykiskhelse #hund #hunder #hundeeier

 

4 kommentarer

Linda&Rasmus

04.06.2017 kl.19:47

Jeg tenkte også det samme som deg når jeg leste "en av oss"!

For en fryktelig vakker pelsdott, da! Nyt det nyvaska hjemmet så lenge dere kan :) (og det gjør jo ingenting om det blir litt møkkete inne, når man har en så hyggelig samboer!)

JB

04.06.2017 kl.21:29

Alt det fine pelsdotten gir oss veier opp mot sand, støv osv han er skyld i, så du har helt rett:-) :-)

Torunn Tangen

04.06.2017 kl.20:24

Det gjelder å gjøre det beste ut av det! Og nå trengte naturen regn.

Ha en fin kveld videre!

JB

04.06.2017 kl.21:30

Fin kveld til deg også:-)

Skriv en ny kommentar

JB

JB

42, Oslo

En uhøytidelig blogg på ramme alvor om hvordan det kan fortone seg når man er på jobbjakt og noen mer eller mindre gjennomtenkte tanker rundt arbeid, arbeidssituasjoner og annet som livet byr på.

Kategorier

Arkiv

hits