Nei, vi vil ikke ha din oppmerksomhet! Respekter det, vær så snill.

Igår havnet jeg opp i en situasjon som både var innmari irriterende og ubehagelig, og som minnet meg på hvor lett vi mennesker har for å la det som er negativt ta størst plass i hodet vårt, også i arbeidslivet. Du kan for eksempel ha reddet dagen til 50 stk men så er det den ene som i løpet av et sekund river ned go`følelsen man har.

Tilbake til situasjonen i går. Vi har hund, en hund som ikke er den tøffeste sneipen i gata, en hund som synes det er tryggest å holde noen poters avstand mellom seg og andre, en hund som har sånn ca null interesse av å hilse på folk og fe, en hund som blir lett stresset hvis det er mye mas og ståk rundt han. En annen ting er han han uansett ikke ville fått lov til å fyke avgårde for å hilse på folk. Vel, jeg og voffen sto utenfor butikken og ventet på avkommet da jeg hører en mann sier til meg at voffen var veldig fin. "Takk" sier jeg på en høflig og vennlig måte, men sier ikke mer. "Jeg kommer bort og hilser på han" fortsetter fyren." "Nei, han skal ikke hilse, dessuten er han ikke interessert i å hilse på folk han ikke kjenner." Jeg snur meg vekk og regner med at samtalen er ferdig. Men neida. Fyren, som til nå har stått noen meter borte, kommer nå med raske skritt til meg og setter seg ned på benken ved siden av meg, og forsøker å få voffens oppmerksomhet. Noe han ikke får. Voffen blir mer og mer stresset jo mer han forsøker å få oppmerksomheten hans. Jeg gjentar flere ganger at han ikke er interessert og jeg er ganske sikker på at mitt kroppsspråk med all tydelighet også sier at jeg overhodet ikke har lyst til å snakke med fyren. Tilslutt gir han seg, blir drittsur og sier "Hunden blir som eieren, skikkelig usosial!"

Dette var på ettermiddagen, og frem til da hadde dagen vært helt perfekt og selv om denne situasjonen ikke handler om at jeg eller voffen gjorde noe galt, det handler om en mann som uinvitert tar seg til rette, som ikke respekter verken dyr eller mennesker men likevel får jeg dagen nesten ødelagt pga en fjott. Slike fjotter har jeg håndtert mange ganger på jobben, og jeg ble like overrasket hver gang over min egen reaksjon, hvor lett jeg altså glemte alt det positive og fine som jeg faktisk hadde gjort for mennesker, hvordan jeg hadde hjulpet de med smått og stort.

Et mentalt viskelær ville vært toppen, da kunne man bare viske vekk det som ble feil i løpet av dagen. Under den forutsetning at man forsøkte lære noe av det som ble feil.

God søndag til dere:-)

Legger ved et bilde av voffen, som venter intenst på at det yngste flokkmedlemmet skal komme ut fra butikken, og som snart skal få uønsket oppmerksomhet fra denne fyren. (Neida, voffen får ikke lov å hoppe opp på benker og stå halvveis oppi blomsterbed men igår var han for rask for meg, plutselig var han der oppe. Knipset raskt bilde får han måtte ned igjen:-D)

  

#hund #hundeeier #påturmedhund #påtur #familiehund #blandingshund #respekt #høflighet #vennlighet #negativitet #uønsketoppmerksomhet #positivitet #dagenødelagt #oppmerksomhet #neibetyrnei #dyr #familiehund

 

5 kommentarer

Kristina

19.03.2017 kl.12:15

Ut i fra måten du skriver oppfattet jeg din beskjed som nesten litt ufin, men tonefall og ansiktsuttrykk får man ikke på trykk så det blir bare en oppfatning.

Uansett, så burde nå alle voksne mennesker vite godt at man ikke går bort til en hund uten å spørre eieren først og da selvfølgelig respektere det om eier sier nei. Jeg ser også på bildet at vovven din har gult bånd, noe som jeg også har oppfattet at betyr at man skal holde avstand.

Trist at denne tullingen fikk dagen din ødelagt, prøv å ikke la det gå inn over deg :) Håper du får en fin søndag i alle fall! :)

JB

19.03.2017 kl.12:43

Kristina: Neida, jeg var ikke ufin:-) Som jeg skrev, svarte jeg på en høflig og vennlig måte at han ikke skulle hilse. Men helt sikkert forsvant noe av høfligheten og vennligheten underveis fordi jeg følte situasjonen som veldig ubehagelig. Fyren var påtrengende, både ovenfor meg og ovenfor voffen. Enig i det du skriver om at voksne mennesker burde vite at man ikke går bort til en hund uten å spørre først og får man et nei, respekterer man det. Det kan være mange årsaker til at man skal holde avstand.
Bildet lyver når det gjelder fargen på båndet, det er lysegrønt. Men gult betyr, som du sier, at man skal holde avstand (altfor få som vet om det).
Søndagen er fin så langt, har ristet det meste av meg:-) :-)

Kristina

19.03.2017 kl.12:53

Jeg hadde også mistet vennligheten i din situasjon. Dyrene er jo og barna våre, de er prisgitt oss for å ta vare på dem og gi dem det de trenger.

Godt du har klart å riste det av deg :) Ha en fortsatt god dag :)

JB

19.03.2017 kl.12:57

Takk, ønsker deg en superfin søndag:-)

Kristina

19.03.2017 kl.13:31

Takk for det :)

Skriv en ny kommentar

JB

JB

41, Oslo

En uhøytidelig blogg på ramme alvor om hvordan det kan fortone seg når man er på jobbjakt og noen mer eller mindre gjennomtenkte tanker rundt arbeid, arbeidssituasjoner og annet som livet byr på.

Kategorier

Arkiv

hits