Dumpa av Finn og NAV.

Hvis du har slengt innom Tider, Sukker, Match, eller hvis du på noen annen måte har opplevd å sitte og vente på svar fra noen som du har innmari lyst skal like deg, så er det sånn den følelsen det er å vente på at autosøken på Finn eller NAV skal sende deg mail eller sms om at de har funnet en passende jobb til deg. Men når autosøken, mailen og telefonen er stille som i graven, er det som å bli dumpa.

Telefonen min har ikke en eneste gang de to siste gitt meg beskjed om at jeg har fått treff. Nope, og akkurat som når man blir dumpa, synker selvfølelsen og selvtillitten noen hakk og det er en lite morsom følelse. Men så er det jo slik at man har det ikke mer moro enn man lager selv, og dessuten er selvtilliten og selvfølelsen noe man skal ha resten av livet, så de må man ta vare på. Derfor måtte jeg treffe min beste venninne idag, jeg måtte ut fra heimen, vekk fra tastaturet og noe som føles ut som en friermaraton til Gud og Hvermann. Jeg trengte rett og slett en skikkelig pep-talk, og jeg trengte å fnise og le.

Nå er jeg godt oppladet, og klar til nye søknader, nye utelvereringen av meg selv, kreative men samtidig profesjonelle formuleringer som skal fange oppmerksomheten. Og klar for avslag. En liten skriftlig avstitkker her nå; politikere snakker mye og høyt om hvor viktig det er å få folk i arbeid, slår i bordet med den ene statistikken etter den andre, og mener de har oppskriften på hvordan de kan dytte folk, eventuelt bruke bulldoser, for å få de ut i jobb. Men hvor i helsike er disse jobbene de mener folk skal ut i??? Do tell altså, for dit går jeg gjerne. Eller er et sånt hemmelig skattekart man må finne først, som viser veien til herligheten? En annen mulighet er jo at politikere har så lite peiling på livet utenfor politikken at de tror det er så enkelt som at det er jobb til alle som vil ha.

Nåja, nok syting og snodige refleksjoner fra meg idag. Ønsker alle en superduper fin helg:-)

#arbeidsledig #arbeidsledighet #nav #nyjobb #jobbsøker #søkerjobb #cv #jobbsøknad #nyhverdag #nylivssituasjon #jobb #arbeid #arbeidsgiver #arbeidstaker #arbeidsforhold #arbeidsmiljø #politikk #politikere #utfordringer #nyeutfordringer #bestevenninne #venner #venninne #latter #humor #fellsskap #forståelse #støtte

 

 

4 kommentarer

17.02.2017 kl.21:34

Ønsker deg masse lykke til i jobbsøkingen, og ikke minst en god helg:)

JB

17.02.2017 kl.22:11

Takk, og god helg til deg også:-)

Laila Marina

17.02.2017 kl.23:03

Masse lykke til med jobbsøkingen :)

JB

18.02.2017 kl.07:46

Tusen takk:-) Hjelper både på humøret og motivasjonen å få lykkeønskninger på den humpete og frustrerende veien som forhåpentligvis fører til ny jobb:-)

Skriv en ny kommentar

JB

JB

41, Oslo

En uhøytidelig blogg på ramme alvor om hvordan det kan fortone seg når man er på jobbjakt og noen mer eller mindre gjennomtenkte tanker rundt arbeid, arbeidssituasjoner og annet som livet byr på.

Kategorier

Arkiv

hits